stadskunstenaar.nl

 


Stichting Dwaalhaas is een non-profit organisatie opgericht op 12 augustus 2017 door de Eindhovense kunstenaar Dwaalhaas. Het doel van de stichting is om zich ongesubsidieerd in te zetten voor "de (levens)Kunst" door middel van het inzamelen en recyclen van verfrestanten, hobby- en knutselmaterialen, gereedschappen, rommelmarktspullen, donaties en giften. Daarnaast streeft de stichting naar samenwerking met andere stichtingen, bedrijven en verenigingen om kunst voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te maken.

Een belangrijk initiatief van Stichting Dwaalhaas is het Leefmuseum in Eindhoven, dat ook ongesubsidieerd en non-profit is. Het Leefmuseum fungeert als een open atelier, kunstgalerie en ontmoetingsruimte. Het is een plek waar mensen zichzelf kunnen zijn zonder oordeel. Hier kun je anderen inspireren of zelf geïnspireerd raken. Je bent ook altijd welkom voor een kopje koffie of een gesprek. Iedereen wordt aangemoedigd om zijn of haar talenten te uiten, te ontdekken, te ontwikkelen en persoonlijke kracht te vinden. Het Leefmuseum kent vrijwel geen regels, verplichtingen, contributie of inschrijvingen. Eventuele problemen worden samen opgelost. Of je nu graag in de tuin werkt, muziek maakt, kookt, klust, of graag snuffelt in het kringloopwinkeltje om dingen te recyclen, opwaarderen of repareren, alles is mogelijk en bespreekbaar.

Het Leefmuseum Eindhoven is in principe een door consumenten gerund project, waarin iedereen gelijkwaardig is. Ontmoeting, kunst, inspiratie, recycling en herstel staan centraal


Geen opmerkingen:

Een reactie posten